Боксерський шолом. Який вибрати і навіщо?

image

Шолом – це однозначно потрібний і необхідний елемент екіпірування, який поглинає 70% удару та захищає вилиці, голову та частину обличчя від розсічень та важких травм.

Для тренувального процесу ми рекомендуємо використовувати шоломи, які якісно захищають щелепу, вилиці, ніс, підборіддя та вушні раковини. Чим щільніше набивання верхньої частини шолома – тим воно краще!

Внутрішня частина шолома в ідеалі повинна бути із замші, так як це найкращий вологопоглинаючий матеріал, а також відмінно забезпечує повітрообмін.

Шоломи з маскою або з «забралом» ми не рекомендуємо використовувати, оскільки крім того, що вони важкі, повністю прибирають «почуття реальності спарингу», вони ще й істотно погіршують огляд і утруднюють дихання.

Підбір шолома для дітей та підлітків має бути ретельним і не потрібно упустити жоден із факторів. Потрібний розмір підібрати для дитини нелегко, тому що діти відчувають найменші незручності, а виробники роблять шоломи, як правило, стандартних розмірів. Перед покупкою, шолом на дитину обов’язково потрібно приміряти, руками покрутити голову в шоломі і зрозуміти, що шолом щільно сидить по посадкових місцях, не звисає на лоб, кріплення не тиснуть на голову і сам шолом не прокручується і не мажеться фарба.

Якщо вже крім як в інтернет-магазині, більше ніде не можна приміряти і купити наживо шолом, то розміри шоломів зазвичай підбираються за розміром голови, а саме: мінімальний розмір S відповідає 50-54 сантиметрам охоплення голови, 54-58 сантиметрів – це вже М Обхват голови понад 58 сантиметрів означає, що потрібно підібрати модель боксерського шолома L. XL – понад 60 сантиметрів

Головні переваги шолома – це:

– захист потиличної області, тобто захист потилиці після нокауту з подальшим падінням та ударом об підлогу.

– при правильній конструкції шолома, значною мірою пом’якшуватиметься удари, що завдаються в лобову і скроневу області, що призводять у ряді випадків до важких нокаутів, що супроводжуються струсом головного мозку.

– по-третє, завдяки застосуванню захисних шоломів практично будуть виключені найчастіші травми під час спарингів та змагань у спортсменів – розсічення в області надбрівних дуг, лобової кістки та вибита щелепа, які знижують видовищну та естетичну сторону спорту та нерідко впливають на спортивний результат.

Бережіть голову змолоду, тренуйтеся в якісному захисному екіпіруванні та отримуйте задоволення від тренувань!