Боротьба у партері

parter

Положення партеру (становище лежачи) в бойовому самбо вважається таке становище, коли кожен із спортсменів стосується килима будь-якою частиною тіла, крім ступнів. Метою боротьби в партері є відмова від продовження боротьби противником через проведений больовий прийом (на руку або на ногу) або утримання його на спині протягом певного часу.

Опинившись на землі і не володіючи добрими навичками боротьби в партері, ви однозначно відчуєте свою незахищеність та вразливість.

Якщо вас повалять на землю, борцівські навички дозволять вам домінувати над супротивником та контролювати його.

Боротьба у партері – це розумний вид єдиноборств. Для перемоги важливі й не так чудова фізична форма і груба сила, скільки вміння заплутати супротивника і змусити його помилитися.

Одне з головних завдань – прораховувати кроки суперника та правильно реагувати на них.

Проводити болючі та задушливі прийоми в партері на тренуваннях потрібно плавно! Різко взяти захоплення, різко вийти на больовий, а потім обережно, не поспішаючи, довести больове або задушливе до логічного кінця — здачі партнера.

Тренерський склад спортивного клубу «ГЕРМЕС», на наших тренуваннях, уважно стежить за виконанням завдань та прийомів спортсменами на килимі, підказує кожному покрокові дії, які доводяться до автоматизму та призводять до переможного завершення сутички.

Набагато легше провести п’ять раундів спарингу у стійці, ніж один — у партері. Тут потрібні і фізична сила, і вибухова сила, і силова витривалість.
Відпрацювання прийомів у партері необхідно проводити як на ліву, так і праву сторону, щоб вміти універсально атакувати і захищатися.

Дуже важливо відпрацьовувати прийоми в партері в 3 фази: без опору противника, з підлою опором ( з одного боку партнер повинен чинити опір, і в той же час, давати можливість проводити прийом) і з повним опором противника. Таким чином, потрібно дійти до автоматизму виконання прийому за будь-яких дій партнера.

Багато часу на наших тренуваннях ми приділяємо тому, як створювати положення щодо прийому. Наприклад, якщо ви відпрацьовуєте кидок через спину, то Ви повинні змусити супротивника рухатися на Вас та використовувати цей рух для кидка. Практично неможливо кинути супротивника через спину, якщо він стоїть на місці або тим більше відступає.

Головна умова технічного бою:  кожні 20-25 секунд ви повинні намагатися проводити прийом!  Якщо цього не відбувається, ваш партнер повинен послабити опір. Товкотня в технічній сутичці без проведення прийомів лише шкодить відпрацюванню.

Якщо Ви ще не визначилися чим конкретно Ви хочете займатися, запрошуємо Вас прийти до нас у зали і подивитися, як проходять тренування, поспілкуватися з тренерським складом і отримати відповіді на питання, що Вас цікавлять!