Користь стрибків на скакалці

skakalka

Стрибки зі скакалкою – одна з найпростіших вправ, яка приносить величезну користь всьому організму, а також необхідна для людей, які займаються рукопашним боєм та змішаними єдиноборствами.

Щоб навчитися правильно стрибати зі скакалкою, не спотикаючись і не заплутуючись у ній, потрібно спочатку навчитися просто стрибати дома, потім правильно, рівномірно крутити скакалку, і тільки після цього поєднувати всі рухи в єдине ціле.

При тренуваннях зі скакалкою велике навантаження лягає на кісточки та гомілки. Щоб попередити можливі травми, виконуйте перед заняттям спеціальні вправи з обертанням кісточок і стоп, вправи на розтягування литкових м’язів та ахіллових сухожиль, такого роду вправи розминки ми виконуємо перед тренуваннями по рукопашному бою в спортивному клубі “Гермес”.

Для новачків виконання стрибків на скакалці необхідно починати з невеликого навантаження, з поступовим її збільшенням. Починайте з 15 хвилин на день. Швидше, не означає краще, потрібно починати поступово, щоб не травмувати м’язи та правильно спалити зайві калорії. У такому режимі необхідно займатися мінімум тиждень, потім можна починати збільшувати навантаження, кожні 3-4 дні на 5 додаткових хвилин, поки час стрибків не дійде до 30 хвилин занять.

Також можна тренуватися зі скакалкою шляхом прогресивного інтервального тренування:

  • протягом 30 секунд стрибати,
  • 30 секунд відпочивати,
  • потім хвилину стрибати – хвилину відпочивати.

Для досягнення нормальних результатів достатньо буде зробити близько 8 таких підходів .

Стрибки зі скакалкою можуть бути найрізноманітнішими. Найпростіші – двома ногами. Можна також приземлятися по черзі то одну, то іншу ногу. Можна стрибати на одній нозі. Скакалку можна крутити не лише вперед, а й назад.

За 5 хвилин до закінчення тренування потрібно зменшити ритм, а після завершення, прибрати скакалку і промаршувати 2-3 хвилини на місці, щоб відновити дихання і пульс. Слідкуйте за харчуванням і, тоді, кожне тренування зі стрибками на скакалці буде приносити бажаний результат.