Правильний догляд за боксерськими рукавичками

perchatki

Сама конструкція та технологія виготовлення боксерських рукавичок досить складна. Їх виготовляють із кількох видів матеріалу. Нутрощі зазвичай роблять з кінського волосу, або з поліуретану.

Верх робиться з натуральної шкіри, а дешевші моделі зі штучної. Ну а проміжна прокладка зазвичай робиться із синтетичної тканини.

Боксерські рукавички використовуються майже у всіх ударних видах спорту: бокс, рукопашний бій, змішані єдиноборства і тому дуже важливо поводитися з ними правильно, щоб вони прослужили Вам чим довше.

Прати боксерські рукавички категорично не рекомендується. Внутрішній наповнювач може збитися і втратити форму, що призведе до втрати рукавички форми та серйозного ризику отримання травми, як вами, так і вашим спаринг партнером.
Крім цього, не рекомендується замочувати їх у воді. Справа в тому, що рукавички дуже важко потім висушити і якщо вода згниє всередині, то це призведе до утворення грибка, руйнування внутрішньої структури та ризику зараження шкіри грибковими захворюваннями.

Щоб рукавички не випромінювали їдкий запах, потрібно попередньо протерти внутрішню частину рукавички вологою чистою губкою, після чого висушити їх і обробити дезодорантом взуття та бажано провітрити їх на свіжому повітрі.

Сушити боксерські рукавички досить просто, існують, наприклад, спеціальні сушарки для рукавичок на зразок сушарок для взуття, вони коштують досить не дорого.

Також є набагато простіший спосіб: після тренування засуньте в рукавичку зім’яту газету або папір. Папір дуже добре вбирає воду. Вона швидко вбере всю вологу, яка утворилася всередині ваших боксерських рукавичок.

Якщо забруднилася зовнішня поверхня, варто протерти її звичайною ганчіркою змоченою в мильному розчині. Не варто натирати свої шкіряні рукавички гуталіном і схожими губками для догляду за взуттям, інакше ваша рукавичка залишатиме сліди на вашому спаринг-партнері.

І найголовніше, щоб ваші тренувальні рукавички менше намокали, обов’язково користуйтеся боксерськими бинтами, адже крім захисту рук вони так само вбирають піт з ваших рук. Ставтеся серйозно до гігієни, не забувайте сушити рукавички після тренування, а бинти прати.