Як правильно та ефективно підтягуватися!

1

Підтягування – найдоступніший вид вправ, який не потребує витрат часу та грошей.

Потрібне лише бажання і за пару місяців Ви однозначно станете сильнішими, здоровішими і збільшите свої показники.

Отже:

– ми рекомендуємо за кілька місяців вийти на рівень, коли Ви зможете підтягуватись 200-250 разів на тиждень, не менше 5 разів на тиждень (дні тижня вибирайте самі)

– Ідеальними можна назвати підтягування, коли Ви приводите турнік до нижньої або верхньої частини грудних м’язів;

– щоб максимально прокачати руки та спину, необхідно відключити всі незадіяні м’язи (шию розслабити, голову трохи відкинути назад)

– підтягування можна поділити на 2 види: а) чи тягнути турнік себе; б) або тягнути своє тіло до турніку. І той і той спосіб добрий, потрібно лише налаштуватися на певний тип підтягування і виконувати їх з прискоренням у верхній частині;

– Для тих, хто жодного разу поки не може підтягнутися, гарною вправою стане фіксація у верхньому положенні, і дуже повільне опускання за допомогою сили рук та зап’ясть, не менше 5 підходів, по 15 повторень.

– Активною у підтягуванні є лише верхня частина тіла – тулуб. Під час підтягування працюють лише м’язи верхньої частини тіла:

  • Спина
  • Грудні м’язи
  • Плечі
  • Руки

Тому пам’ятайте, ноги не повинні бути задіяні, штовхати та розгойдувати Ваше тіло!

У клубі єдиноборств «ГЕРМЕС» ми практикуємо щотижня різні види підтягувань, з обтяженнями, з партнером, різними хватами та в різних площинах, а також використовуємо варіанти вісу на турніку для зміцнення хвату, зап’ястків та м’язів передпліччя, що дає можливість боротися та спаринг. .

І головне: після закінчення підходу підтягувань, щоб уникнути травм, потрібно вкрай повільно і акуратно зійти з турніка за допомогою сходів або ступити на носок ноги і плавно зійти, без ривків, не напружую спину.

Якщо Ви тренуєтеся з другом, то ваші підтягування підуть набагато швидше, тому що партнер може допомагати Вам дотягувати останні 3-5 разів, які є дуже важливими у збільшенні кількості підтягувань.