Айкідо у Києві

Велику популярність набули останніми роками різні бойові мистецтва. Це унікальна можливість зміцнити як тіло, а й дух, стати впевненішим у собі. Одним із найпопулярніших напрямів у цій галузі є навчання айкідо для дітей та дорослих. Айкідо – це сучасне японське бойове мистецтво. Його створив Моріхей Уесіба, синтезувавши в айкідо власні дослідження єдиноборств, філософії та релігії. В результаті він зумів створити нове бойове мистецтво, практики якого дозволяють захистити від травм рівною мірою і себе, і нападника. Основні техніки айкідо засновані на злитті з атакою супротивника, перенаправленні його сили та енергії та виконанні больового захоплення або кидка. Це єдина техніка східних єдиноборств, спрямована виключно на самозахист.

Сучасні школи та секції айкідо займаються розвитком не тільки фізичних навичок бійців, але й тренують їхню свідомість, розвивають дух та кероване розслаблення. Різні школи пропонують свої інтерпретації класичного айкідо. Навчання дисципліни рукопашного бою у клубі “ГЕРМЕС” включає безліч рухів та набір прийомів, що використовуються в айкідо.

Чому айкідо

Багато людей не можуть визначитися з тим, яке саме бойове мистецтво вибрати або в яку секцію віддати своїх дітей. Важливо враховувати, що тренування айкідо підходять для людей будь-якого віку та фізичного стану.

Відвідувати заняття айкідо в Києві може будь-хто. Тренування дозволяють зміцнити фізичне здоров’я, покращити спритність, гнучкість та рухливість. Багато уваги на заняттях приділяється розтяжці. Айкідо розвиває реакцію та координацію. Знайомить із практичною анатомією людини, біомеханікою. Філософія айкідо вчить відчувати, що відбувається довкола, стимулює вести здоровий спосіб життя. Крім цього знайомить з елементами японської культури, вчить жити в гармонії та любові з собою та навколишнім світом. Не дарма ж перший склад назви цього бойового мистецтва перекладається як «гармонія».

Переваги відвідування секції айкідо у Києві

Можна виділити найбільш вагомі переваги від занять рукопашним боєм у клубі “ГЕРМЕС”, використовуючи приклади айкідо:

  • Приходити на тренування з айкідо можна з наймолодших років. Цей вид єдиноборств є одним із найбезпечніших. Імовірність отримати будь-які травми мінімальна. У айкідо немає грубої фізичної сили. Це мистецтво засноване на спритності, хитрощі та інтелектуальному потенціалі.
  • Заняття айкідо дозволяють розвивати фізичні можливості всебічно. При цьому акцент робиться на гнучкість, спритність, хорошу розтяжку.
  • Айкідо являє собою не просто вид спорту та єдиноборств, а цілу філософію, набір основних принципів. Це дозволяє людині розвиватися як фізично, а й духовно. Корисно не тільки айкідо для дорослих, але й для дітей. Тренування дозволяють дитині стати впевненішою у собі.
  • Айкідо приносить багато користі не тільки для хлопчиків, а й для дівчаток. Бойове мистецтво вчить дитину постояти за себе, вірити у свої сили.
  • Філософія айкідо вчить людину навіть найнегативніші події перетворювати на достоїнства, за будь-яких обставин ставати сильнішими.

Айкідо для дітей

Айкідо є чудовим вибором для занять дітей будь-якого віку. Займатися можна як хлопчикам, і дівчаткам. Цей вид спорту не є травматичним. Отримати травми практично неможливо. Відсутні прямі та тяжкі удари, які можуть травмувати. Починати займатися можна з наймолодшого віку. При цьому не потрібно мати особливої ​​підготовки. Айкідо змінює як тіла дітей, а й їх світогляд. Особливі технічні прийоми, які складаються з цілої гами рухів, підпорядковуються законам динаміки та гармонії, допомагають дітям навчитися зіставляти та аналізувати, концентруватися на головному та не розпорошувати свою увагу по дрібницях.

Підходить для кожного

Для занять айкідо немає жодних протипоказань. Навпаки, якщо є проблеми із зайвою вагою, недоліком активності у дитини або навпаки підвищена активність, то айкідо дозволить позбутися цих проблем. Це система збалансованих та грамотно продуманих тренувань, які дозволять розвинути не лише хорошу фізичну форму, а й стати впевненішим у собі.