Постановка нокаутуючого удару

Один із найважливіших моментів, як у бойових мистецтвах, так і в самообороні – це постановка нокаутуючого удару. Відразу варто відзначити, що тренування даного удару має здійснюватися з тренером, який допоможе вибрати правильну і найбільш зручну стійку, положення рук і плечей, навчить біомеханіки удару, щоб у його виконання задіялися лише потрібні м’язові групи. А також мінімізує ризик отримання травми під час тренування та завдання удару.

Основні моменти

Як поставити нокаутуючий удар? У спортивному клубі «Гермес» відповідь на це питання міститиме кілька пунктів:

  • психологічна підготовка;
  • тренування вибухової сили;
  • зміцнення м’язового каркасу;
  • постановка самого удару та його ретельне відпрацювання під керівництвом тренера.

Комплекс із цих чотирьох складових – це і є тренування нокаутуючого удару.

Психологічний момент

Завдяки частим тренуванням, нокаутуючий та будь-який інший удар стають буденністю, а не сильним стресовим навантаженням. На це позитивно впливає робота з грушею, лапами та мішком. Часті спаринги дозволяють прибрати страх завдання удару, а також навчитися контролювати емоції, які заважають грамотному виконанню відточених дій і переходу до більш посиленого і точкового тренування.

Вправи

Вправи для нокаутуючого удару в спортивному клубі «Гермес» призначені для правильної постановки та автоматизації дій у необхідний момент.

Серед тренувань:

  1. Зрив – швидкий та непередбачуваний удар із розслабленого стану тіла.
  2. Нанесення удару по сигналу (бавовна, крик тощо).
  3. Робота із лапами.
  4. Робота на мішках різної жорсткості

Також тренування враховують “загартування” зовнішньої сторони кисті, щоб уникнути травми під час завдання удару. Серед вправ: віджимання на кулаках, робота з мішком, ходьба на кулаках у положенні лежачи та зміцнення зв’язок кисті.

Відпрацювання нокаутуючого удару неможливе і без силових вправ, що збільшують різкість руху руки та м’язову силу.

Чому варто тренуватися у клубі єдиноборств “Гермес”:

  • По-перше, професійний тренер поетапно пояснить і покаже, як тренувати нокаутуючий удар в обладнаному залі, що має все необхідне оснащення для занять.
  • По-друге, тренуватися можуть абсолютно всі з будь-яким рівнем підготовки.
  • По-третє, нокаутуючий удар та тренування для його досягнення найчастіше підбираються індивідуально для кожної конкретної людини, що дозволяє в короткі терміни досягти бажаного результату.