Кросфіт у клубі «ГЕРМЕС»

Особливу частину на наших тренуваннях тренерський склад виділяє під силові та швидкісно-силові тренування. Програма підібрана таким чином, щоб кожні 10 днів йшло збільшення у показниках витривалості та зростали силові показники, оскільки у сутичці з партнером, який фізично сильніший, маючи хороші технічні навички, без належної силової підготовки провести потрібний прийом, а часто він пов’язаний із підняттям партнера або фіксацією його на борцівському килимі або скидання із себе – не обійтися.

Чергуючи кругові тренування (гирі, штанги, канати та динамічні викидання «сендбегів» та медболів, зі статичними завданнями на підняття млинців, упор лежачи на час і підтягування з обтяженнями – ми домагаємось опрацювання всіх м’язів, без їх закріпачення).

Для спортсмена змішаного стилю (мма, панкратіон, бойове самбо і т.д.) дуже важлива вибухова сила, тобто максимальне прискорення з місця для захоплення або удару з наступним захопленням, випереджаючи реакцію супротивника, тому в нашому клубі змішаних єдиноборств часто даються завдання на сходах, стрибки з гантелями з позиції з колін тощо, що суттєво збільшує швидкість ривка.

Окремі тренування присвячуються чіпкості хвата, тому що кисті рук спочатку слабо укріплені у людей і завдання на жорсткість, чіпкість хвата та гнучкість руки необхідні. Це і різні способи підтягування на рушниках, віджимання на кистях і статичні навантаження на вигини рук, а також на спеціальному снаряді «канат-кімоно» хлопці за 2 місяці починають виконувати підняття свого тіла до стелі, вже без особливих зусиль.

Найважливішим моментом у бійцівському кросфіті, ми вважаємо, це правильна розминка, дозування навантаження, щоб уникнути травм, тому що вони викидають людину з тренувального процесу надовго, тому не варто гнатися за великою вагою чи максимальними показниками відразу, а головне – поступове збільшення еластичності м’язів та силових показників!

Кросфіт тренування займають від 10 до 30 хвилин, залежно від завдань та напрямків, а також від відпочинку між сетами з кількох вправ.

Дуже часто витривалі у бігу на далекі дистанції борці не витримували й одного періоду інтенсивної сутички. А все тому, що краще бігати вибухові дистанції, якщо ви займаєтеся єдиноборствами, із заміною завдань, ніж довгі марафони.

Головні якості, які допомагають у реальному бою це – сила, витривалість, швидкість, координація і, звичайно ж, самоконтроль свідомості, коли приходить повна втома, але перемогти завжди може той, хто морально готовий йти до кінця і в пікові моменти вміє приймати правильні рішення, а ці здібності напрацьовуються роками та виснажливими тренуваннями, це й відрізняє спортсменів нашого клубу від інших людей!