Робота на лапах

8Робота на лапах. Що це таке і навіщо вона потрібна?

Боксерські лапи на сьогоднішній день є дуже важливим тренувальним снарядом для постановки техніки удару та розвитку його точності, як у боксера-професіонала, так і у боксера-аматора. Боксерські лапи бувають прямими та вигнутими, довгими та короткими.

Для чого потрібні тренування «на лапах»

У клубі рукопашного бою «ГЕРМЕС» робота на лапах проводиться як новачкам, так і тим, хто займається не перший рік і професійно, оскільки дозволяє вирішити найважливіші завдання:

  • Вивчити та закріпити ударну техніку;
  • Розвинути блискавичну реакцію;
  • Сформувати чіткі координовані рухи;
  • Виробити вміння правильного розподілу м’язових зусиль і навчитися розслаблятись тоді, коли це необхідно;
  • Опанувати почуття дистанції та часу;

Як тренуються «на лапах»

Одна з вправ на лапах – “вперед-назад”, при якому тренер рухається вперед або назад з різною швидкістю. Той, що тренується пересувається в тому ж напрямку, дотримуючись заданої дистанції і завдаючи прямі легкі удари по лівій лапі. Аналогічна вправа – «в сторони та по колу». Головне тут, щоб спортсмен навчився тримати рівновагу, завдавати різноманітних ударів, легко пересуватися. Також на лапах відпрацьовуються бічні удари, праві та ліві, удари знизу та серії ударів.

Помилки, яких необхідно уникати

Вивчаючи удари в голову, лапи необхідно ставити не на ширині плечей, а ближче до обличчя, інакше рухи спортсмена під час бою будуть розгонистими, що призводить до поганого влучення в ціль.
Не можна тримати лапи весь час напоготові, треба давати несподівані завдання вихованцеві, щоб він навчився завдавати ударів точно по меті.
Важливим є вміння амортизувати дію ударів, не відводячи руки назад і не кидати назустріч удару.

Першорядне завдання при «роботі на лапах» – удосконалення ударної техніки, розвиток швидких координованих рухів та блискавичної реакції спортсмена. Все це у комплексі допомагає досягти максимальних результатів у ударній техніці.